Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J15a21n 79R27á71ž

7. 4. 2013 15:14

Pan Banga má pravdu. Cikánské děti jsou obětí systému, který dovoluje aby rodiče se nemuseli starat, jak sehnat prostředky na jejich obživu jinak,než sociálními dávkami. Ano,systém je naprosto špatný, protože dovoluje, aby ten,kdo nikdy nepracoval měl životní úroveň stejnou a v mnoha případech i vyšší, než ten,kdo poctivě pracoval a celý život odváděl příspěvky do solidárních fondů a dává tak dětem  do života naprosto špatné vzorce chování. Ano systém je špatný, protože ponechává děti v rodinách, které neplní svou sociální funkci,kterou je v prvé řadě výchova dětí způsobem i vlastním příkladem, že životním smyslem občana v našem civilizačním prostoru je dodržovat zákony, nést odpovědnost za své činy a žít způsobem, kterým nevstupuje jiným do práva na nerušený klid na práci a odpočinek.

Ano, máte pravdu. Systém je zcela špatný a je potřeba jej urychleně změnit. A jako pozitivní návrh bych doporučoval okamžité ukončení státních dotací nevládním organizacím, které se zabývají  a ponechat jejich financování těm v jejichž prospěch svou činnost vykonávají.

P.S. A teď jsem zvědav, jestli tento příspěvek nebude prohlášen za nevhodný.

5 0
možnosti

Když jsemkdysi napsal, že cikáně je diskriminováno už svým narozením, tak jsem byl smázlý :-/  .. a jak vidno je to pravda ... pokud totiž rodič přivede na svět potomka a není ochoten mu věnovat ani trochu pozornosti aby ho naučil elementárním lidským znalostem nic se nezmění .. a není to selhání společnosti, ale jednotlivce, rodiny a v tomto případě i klanu

2 0
možnosti
Foto

volba mezi extrémy není potřeba...pravdu mají v podstatě oba. Pokud rodiče nevedou děti ke vzdělání a učí je žít jako paraziti...děti se z toho jen těžko dostanou....systém tomu ale taky moc nepomáhá, jak sociálním systémem dávek a příspěvků na bydlení končících u státem tolerovaných sociálních spekulantů a lichvářů, tak i negativní vztah veřejnosti k Romům....ač často oprávněný a pochopitelný....to těm, co by přesto všechno změnu k lepšímu chtěli podniknout, taky nijak neulehčuje. Dostane se nakonec z toho marastu jen pár statečných. Ti mají můj obdiv...lehké to neměli.

6 0
možnosti

Děti nejsou vůbec obětí systému a to nejen děti z ghett.

Využívají pouze, jako každý jiný možností, který jim dává současný systém a budou ty možnosti využívat po celý život. Po svém rozumu a ve svém chápání i v chápání své rodiny.

Je demokracie a nikdo jim nemůže nic nařizovat, ani je k něčemu nutit a pokud je bude někdo nutit, nebo je trestat, tak se dopouští dle zákona týrání dětí a toho umí dnešní dorost velmi dobře využívat k zastrašení rodičů, aby jim rodiče nic nezakazovali.

Děti nejsou hloupé a v dnešních základních školách se i vzorné děti seznámí s drogami,

kouřením, násilím a občas i se sexem. Ostatně krmí je tím každý den televize i internet. Do té povinné školy chodí různé děti a z různých rodin a to neovlivní nikdo. Můžete jim doma vykládat co chcete, ale oni už od svých spolužáků vědí mnohem víc.

Jaká je idea současného systému? Být úspěšný, bohatý a užívat si život.  Krade se, žebrá se, podvádí se, okrádá se, vraždí se a jen za jedním cílem. Mít více peněz, více moci, být úspěšný a dopřávat si stále víc. Poctivých lidí stále ubývá. Dětem se vykládá pohádka, že když se budou dobře učit a chovat se slušně, tak taky jednou budou bohatí a úspěšní. Pokud se nespokojí s drogami a dokončí studium, tak většinou narazí a budou rádi, když získají vůbec nějakou práci. Úspěch s bohatstvím čeká pouze na protekční a vyvolené, kterých zase tolik není. Ten rozdíl mezi dětmi z bohatých a chudých rodin vyvolává spory mezi dětmi už i na základních školách. Máme cca 500 000 nezaměstnaných, máme cca 500 000 předčasných důchodců. Práce ubývá a bude jí stále méně. Zaměstnanec je příliš drahý a je lepší nahradit ho mechanizací, nebo levnějším dovozem. Za několik let bude náš státní dluh na 50% HDP. Zamyslete se nad tím, jakou budoucnost mohou očekávat dnešní děti a to nemusí být z ghett! Není jim co závidět.

7 3
možnosti
Foto

Tady asi není jednoduché řešení... Děti jsou v podstatě vždy jen oběti. Jde jen o to, koho. Pan Banga má určitě pravdu v tom, že záleží na prostředí a podmínkách, tedy vlastně na společnosti, jak nastaví parametry. V kůži Róma sehnat práci je asi fakt problém. Na druhou stranu, ochota, chuť a kvalifikace je to, co tuto menšinu diskriminuje. Tohle podle mne není až tak v tom, že minulý režim byl nastaven na povinnosti pracovat za každou cenu. A samozřejmě, porevoluční sociální, ale spíš asociální politika, vlastně tuto součást společnosti vytěsnila na okraj zájmu výměnou za sociální dávky, jenž postrádají motivační smysl. Kdysi za totáče jsem měl za sousedy rómskou rodinu. Musel bych lhát, kdybych chtěl vytahovat cokoliv záporného. Prostě naprostá pohoda. Nejsou všichni stejní a ty neustálé narážky na téma: "Tak si pojďte zkusit s nimi žít" neberu. Nejhorší, co bychom měli udělat, je hodit je všechny do jednoho pytle. Nebo Vám přijde v pohodě třeba to, co se stalo teď v té Jihlavě? Mě tedy fakt ne... Jen chci říct, že kolikrát soudíme jen na základě předsudků. Jo a hlučnou noc, mi dnes, jen tak mezi řečí, vytváří ta většinová komunita. A bohužel nejen dnes... Jsem ale tolerantní a do plynu je kvůli tomu fakt posílat nebudu... Lidé by měli být lidmi a hovada se prostě najdou všude. A když tu "elitu", bez ohledu na etnikum, sestěhujete na jeden plac, tak si prostě koledujete o problém. Ve Valdicích to taky asi na "Nedělní chvilku poezie" nevypadá.

8 0
možnosti

Děti jsou obětí prostředí, do kterého se narodí. Proto je jediné řešení v rukách této komunity, protože jiná cesta ven, kromě odebírání dětí už není.... :-(

10 0
možnosti

To jsou všechno zajímavé a různorodé úvahy, hlavně pod těmi dvěma výchozími články. Řešení se ale nějak moc nerýsuje. Popusťte uzdu fantazii a představte si tuhle společnost po třech- čtyřech generacích. Početní poměry se zcela jistě změní. Myslí si snad někdo, že ta pracující skupina bude schopna uživit dávkami tu druhou nepracující část, která ani nic neumí? Vždyť už teď je problém zajistit důchody pro ty, kteří celý život pracovali, vychovali děti s pracovními návyky a pomohli této společnosti vytvořit sice dost omezený, ale přece jen blahobyt. Na adresu pana Bangy bych jen dodala: Už včera bylo pozdě, z těch dětí, které "strádají", nic dobrého nevyroste, nemají žádnou šanci a ani ji mít nebudou, sem tam nějaký jednotlivec se z toho srabu vymaní, ale to je jak kapka v moři. Základem společnosti je opravdu rodina, žádný systém neodvede tu každodenní práci, kterou s dětmi má řádná rodina. A s rodinami to jde s kopce u jedněch i u druhých, ačkoli důvody jsou různé.

11 0
možnosti

Děti z ghet jsou především obětí svých rodičů:-(

16 0
možnosti

Nemuzete brat lidem zodpovednost, to proste nikdy nezpusobi nic dobreho.

2 4
možnosti

Prarodice a rodice predavaji svym detem nejen genetickou vybavu, ale predevsim svuj zivotni styl a zakladni postoje k zivotu.

Ded remeslnik preda svemu synovi a ten pak jeho vnukovi vedomosti, pracovni navyky, mnohdy i stroje a naradi, remeslne finesy a prevsim sve JMENO.

Ded sedlak predaval svym potomkum krome poli i ruce jako medvedi tlapy.

Deti jsou prevsim obrazem svych rodicu. Budoucnost deti maji v rukach jejich rodice.

Nikdo jiny.

Pokud je neumi uzivit, pokud je neumi vychovat, nemeli by je privadet na svet.

15 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS