Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Osobně je mi úplně a zcela fuk co se za socíku podařilo vybudovat. Mám totiž v hierarchii hodnot strašně vysoko postavenou svobodu. Sice se snad dokážu nějak omezit, ale totalita je na mne opravdu silný kafe. Pokud se něco podařilo vybudovat, tak fajn, ale...no prostě ale.

0 0
možnosti
LN

..nečíst to vlastní oči...nikdy bych nevěřil že je možné. .... že mohou existovat takoví lidský odpady jako je pan řezník...a paní černá....

0 0
možnosti
Foto

Odpověď na otázku, uvedenou v názvu

Především se podařilo vyřešit problémy, které nedokázal vyřešit kapitalismus  (hypotekární zadlužení prvorepublikové vesnice, rozdrobenost pozemkového vlastnictví, inflační potenciál, hromádící se v československé ekonomice od r. 1918,  českou otazku, dvacetiletou stagnaci ekonomiky předválečného Československa, přebujelou orientaci na lehký průmysl, industrializaci Slovenska, zajištění hranic, elektrizac, telefonizaci, televizní vysílání, všeobecnou dostupnost vzdělání a kultury, včetně vysokoškolského, moderní občanský zákoník lepší než ten nástávající, správní právo ).

1 1
možnosti
BM

Předválečné Československo patřilo mezi deset nejvyspělejších zemí. tzv. českou otázku, tj.odsun Němců neřešili komunisté ale Jaltská konference,těžký průmysl byl nerentabilní a zničil životní protředí, rozdrobenost pozemků vyřešil uloupeném půdy,telefon, televize, elektrifikace by byla i bez komunistů, zajištění hranic stálo stovky životů....mám pokračovat??????

1 0
možnosti
DP

D70a66d31a56k 16P56e37t19r

2. 12. 2013 17:55

Za socialismu se nevybudovalo nic. Jen nechápu, co se min.  10 let privatizovalo,. rozkrádalo a o čem byla kuponová privatizace.

0 0
možnosti
JN

Takhle se počítat nedá. INFLACE ? :-P

1 0
možnosti
BM

Pan Herman to zřejmě opsal z politické ekonomie ze sedmdesátých let minulého století a komunistických příruček. Takže to nelze brát vážně...

To by se také mohlo srovnávat co se vybudovalo dejme tomu od roku 1781 (zrušení nevolnictví) do roku 1900.

7 0
možnosti
JD

Obhajovat komunisty, kteří zdevastovali národ a stát, .. ze země udělali jeden velký lágr posetý množstvím menších se zotřeným režimem pro nepohodlné může jen trotl

6 0
možnosti
Foto

A co když tím zhodnocuje práci 14 milionů lidí, kteří tu za totáče žili?  A tedy asi tak ve skutečnosti 30 milonů, kteří mezitím také zemřeli, narodili se.

Nežili tu jenom komunisté.

0 0
možnosti
MT

Paní Černá, mohu se optat, co Vám vlastně na tom srovnání těch dvou článků tak vadí?

Děkuji za odpověď.

1 0
možnosti
Foto

To víte, že můžete. Mně ani moc nevadí samotné srovnání (i když některé věci, když se srovnávají, tak ztrácejí na významu). Spíše jsem si sama sebe představila v roli blogerky - asi bych nestála o zvláštní publicitu. Počítala bych s tím, že se zde objeví můj článek, že budou pod ním souhlasné a nesouhlasné reakce, ale nepřála bych si další reakce pod dalším blogem k té samé záležitosti. Něco jako o mně beze mě. Ale možná se pletu, možná to pan Herman vítá.

1 0
možnosti
Foto

A souhlasil pan Herman s tím, abyste kvůli jeho článku vydali zvláštní blog, ve kterém ho budete porovnávat s jiným blogerem? Budete to dělat i někomu dalšímu, napřílad panu Zieglerovi, na kterého bude jiný bloger reagovat dalším článkem, anebo to budete dělat jen komunistům? Kdyby se takových článků sešlo nejméně pět a ještě k tomu nějaký, který seriózně vysvětlí, co se vlastně podařilo vybudovat za kapitalismu, pak se mi to vaše jednání bude zdát adekvátní.

0 8
možnosti
MK

A ten seriozní budete vy, že teta? :-)

5 0
možnosti
PH

I tak bohatá země jako Venezuela je na tom opravdu výborně. Nemají si s čím utřít pr.del. Socialismus v plném rozkvětu.

8 0
možnosti
MK

Mně se hlavně libí, jak komouši poukazují na to, co se vybudovalo od roku 1948...jako by zbytek světa žil v jeskyních. 

Sranda je, že zatímco na Západě se poměřovalo bohatství podle HDP, tedy skutečného růstů, tak u nás to bylo, kolik tun oceli se vyrobilo na hlavu. Pamatuji si jak v roce 1983 nás informovali, že jsme na tom ve výrobě oceli lépe než Spojené státy. :-)

12 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7140x
Speciál blog, ring volný pro názorové duely blogerů iDNES.cz. Není klasickým duelem tváří v tvář, spíše na jednom místě prezentuje dva odlišné názory na stejné téma.

Seznam rubrik