Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pan Cemper se sice stylizuje do role ochránce lidských práv a bojovníka proti rasismu, nacismu a xenofobii, jenže pak poněkud bezděčně odhalí své skutečné myšlenky i zdroje, z nichž čerpá.

Nejenže Izrael přirovnal k nacistickému Německu, ale například uvedl toto: "Tóra jasně říká, že Izrael má ležet cca 120 km od Jeruzalému". To je velmi hrubý antisemitský pamflet, který "humornou" oklikou říká, že Izrael má své místo na dně Středozemního moře. Je to určitý "oklikový" rétorický souhlas se záměrem někdejší arabské protiizraelské koalice, která bojovala pod heslem "utopení Izraelců v moři (zahnání do moře)". Nevím, jestli pan Cemper tento "argument" převzal poněkud bezděčně, aniž by znal jeho pravý význam, a nebo s ním opravdu souhlasí. Ale vzhledem k tomu, že píše o "roztahovačnosti Izraele", tak nemám o jeho smýšlení pochyb. Zvláště když ve stejném kontextu píše, že "Gaza pokud se nepletu nikdy nebylo židovské ani z historické ani náboženského hlediska". Pominu-li skutečnost, že ta věta je závadná z gramatického hlediska, pak je zcela určitě závadná z historického hlediska. Arabové se v Gaze usídlili až po roce 637. V tomto roce totiž Gazu arabský muslimský dobyvatel Abú Bakr přepadl a původní židovské, samařské a křesťanské (koptské) obyvatelstvo zcela vyhubil.

Takže tu první větu bych měl upřesnit. Pan Cemper je bojovníkem proti rasismu,  nacismu, xenofobii a Židům.

7 0
možnosti
Foto

Vždycky se divím, jak může fungovat, že se najde někde nějaký blbec, co se dokáže dostat neskutečně rychle ve známost. A najednou ten zázrak vidím na vlastní oči. Ani jsem nedoufal, že se něčeho podobného dožiju;-D

4 0
možnosti
MK

Buďte rád Vladimíre, že vy jste se vypracoval sám. :-)

2 0
možnosti
PC

cesi nejsou islamofobove, strach s islamu klidne vymeni za strach z neceho jineho :) proste jen strach z ciziho ktery jim asi udajne bori nejaky falesny svobody :)

1 4
možnosti
MK

Co jsou to falešné svobody? Svoboda je jen jedna a to možnost žít život podle sebe. V islámu byste žil podle šaría .

3 1
možnosti
Foto

I21v70a82n 93M72a33r14e75k

2. 7. 2014 13:09

Takže p.Cempere podle vás pokud v naší zemi nezačneme ihned povinně milovat Islám bude s námi podle vás zle  ? ! ? ! Jsme asi opravdu nevděčný národ že nemilujeme víru v jejímž srdci>>>Kábulu nám bylo velkoryse nabídnuto a umožněno pro šíření naší víry zbudovat v samém centru města katolickou katedrálu která je stavěna i za vydatné pomoci bojovníků Ál-Kajdy a kde se budou všichni obyvatelé města pravidelně scházet ke společným bohoslužbám obou náboženství? (A teď vážně  jen malá poznámka čistě pro vás>>>chtěl bych vás dostat do rukou ten "vítr"  by vám udělal velmi dobře a na bouři už by nezbyl čas ! ) 8-o Rv

3 0
možnosti
Foto

Článek Soni je skvělý. Klobouk dolů před tím, že jak si při čtení "Cempera" zachovává klidnou hlavu a věcně, srozumitelně i vtipně argumentuje. Díky. Též jsem hrdý "islamofob".

7 0
možnosti
MK

Tak Soňa si klidnou hlavu zachovala, ale Cemperovi tekly nervy ;-D

8 0
možnosti
Foto

Islamofobové? Samozřejmě, že ne. Fobie je úzkostná porucha charakterizovaná BEZDUVODNYM strachem z něčeho. Myslím, že v případě islámu těžko mluvit o bezdůvodném strachu. A jinak o Cemperovi i jeho anarchističtí kolegové píšou, že to nemá v hlavě úplně v pořádku...

9 0
možnosti
VR

Největší strach z islámu mají ti, co mu lezou do p*dele.

4 0
možnosti
OU
JT

Ja budu klidne islamofob v jakemkoliv smyslu. Nebyval jsem, ale mohamedani zaridili, ze uz jsem. Islam je ciste zlo.

7 0
možnosti
MK

Nejsou. Ono to je tak, že islamofob rovná se realista a informovaný člověk.

3 0
možnosti
SB

Jsou Češi islamofobové? Po tom, co jsem na vlastní oči viděl v DE, F, BE, IT co islamomilci dokážou, já v to doufám - už jen pro dobro a možná i prostou budoucí existenci téhle země, tak jak ji doposud známe.

4 0
možnosti
KM

Soňa Svobodová by udělala lépe, kdyby mluvila za sebe a ne za "většinu občanů ČR".

0 9
možnosti
MK

Masku a ty bys udělal nejlépe, kdyby jsi si zjistil, kolik podle průzkumu Veřejného mínění si islám v  ČR nepřeje lidí. :-)

7 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7140x
Speciál blog, ring volný pro názorové duely blogerů iDNES.cz. Není klasickým duelem tváří v tvář, spíše na jednom místě prezentuje dva odlišné názory na stejné téma.

Seznam rubrik