Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím, proč si z toho tématu dělají novináři s politiky takový věčný ping pong.Raději bych viděl nějakou kvalitně podloženou zprávu, jak to skutečně bylo. Nedávno jsem slyšel, že různých (Němci nařízených) táborů na území Protektorátu bylo asi 200. Je to tak? A to máme všude ty pozemky vykupovat a stavět tam pomníky? A měli jsme tehdy možnost nařízení nacistických okupantů neposlouchat? A čí je to iniciativa, když Romů se vzpomínek tam údajně účastní jen málo? Po převratu totiž u nás zmizely stovky jiných chovů prasat pro nerentabilitu, ale tenhle je asi nějaká (podivná?) výjimka, když ten majitel chce za zrušení údajně (prý) až 800 miliónů - je to pravda? Kdo na tom chce vydělat? Nepokládám se za rasistu, ale z mého pohledu je to objektivně takto: lze prosím ověřit, že nedávno proběhl soud s občany tohoto etnika, kteří nás vykradli a ještě kdeco poničili (prokázaná škoda skoro půl milionu), celkem prokázáno (pokud se pamatuji, bylo poškozených rodin několik desítek) asi 20 milionů škod (které samozřejmě nikomu z poškozených nikdy neuhradí, jen malá část věcí byla zajištěna a majitelům vrácena). TAKŽE PROSÍM MNE Z PŘÍPADNÝCH SBÍREK VYNECHTE, obraťte se prosím na ty "návštěvníky" (pokud vás ten termín překvapí, tak to jsem si vypůjčil opatrné vyjádření pana soudce, prý aby se nikoho nedotkl), AŤ PŘISPĚJÍ ZA NÁS Z TOHO, CO SI NECHALI.

0 0
možnosti

J27a41n 75H86l42e70d45í91k

6. 8. 2014 21:41

za 1))-- vepřín postavili komunisté, čili Dienstbier a president by se měli obrátit na Grebeníčka- Kováčíka- Filipa atd, aby z peněz partaje něco pro Romy udělali a nekecali

za 2))-- z býv. lágru vyzařuje vzkaz zemřelých Romů pro žijící Romy-- zamyslete se nad kvalitou vašeho života, udělejte něco pozitivního pro svoje potomky, učte se a pracujte

2 0
možnosti
Foto

Nacisti účelově cikány v Letech koncentrovali, "nepřizpůsobivý" i přizpůsobivý bez rozdílu, proto to byl tábor koncentrační. Nucené práce byly i v Osvětimi nebo Buchenwaldu a přesto to nebyly tábory "pracovní", ale koncentrační. Tohle slovíčkaření Okamůry a jeho poskoka ve stetsonu Večerníčka je vlastně dost nechutný.

2 11
možnosti
Foto

Koncentrační tábor byl oplocen, byly tam strážní věže a byl hlídán SS. Tábor v Letech nebyl oplocen, nebyly tam strážní věže a hlídali jej naši četníci a v  květnu 1943  Romové, kteří ještě neutekli, byli propuštěni, tábor byl spálen a místo deratizováno. Z  1300 věznů prokazatelně zemřelo na nedostatečnou hygienu, či špatnou stravu 362 lidí Za celou dobu tábora nebyl nikdo popraven či jinak násilně usmrcen. Tím v žádné případě nechci snižovat utrpení Romů v  Letech.

9 1
možnosti

Problém je, že pánové mluví každý o něčem jiném. Jký má vůbec význam dělat z pracovního tábora pro nepřizpůsobivé občany dodatečně nějaké místo tryzny? Na věci to přece nic nezmění, jen se může stát, že se nám bude následující generace vysmívat!

8 3
možnosti
Foto

A je to pořád dokola a dokola... "Shrnuto: od srpna1940 sloužil jako pracovní tábor, následně od 1.1.1942 byl sběrným táborem a od 2.8.1942 se stal tzv. cikánským táborem."

V první fázi, kdy jak vy říkáte byl tábor pro "nepřizpůsobivé", tam bylo malé množství Romů. Ale ten tábor se pak změnil, chápete to? Změnil se jeho účel!

Ve druhé fázi od 2. 8. 1942 byly otevřeny tzv. tábory cikánské, všichni dosavadní vězňové sběrných táborů byli propuštěni, až na zde vězněné „rasové cikány“, kteří se stali prvními vězni nově otevřených tzv. cikánských táborů.

Cháptete to tedy už, že nešlo o stále stejný typ tábora? A to je oč tu běží!

2 6
možnosti

Samé kecy, jen a jen nahánění politických bodů. Tábor v Letech u Písku byl pracovní tábor. Vznikl na popud panství Schvarzenberků, pro likvidaci škod v jejich lesích. Původně byl český a za práci se mnělo platit. Dopadlo to trošku jinak. Poté co do tohoto tábora byli houfně sváženi cikáni, přestala kapacita stačit a práce neschopní vězni (většinou ženy a děti) byli odváženi do vyhlazovacích táborů.

Po celé Evropě byly spousty pracovních táborů (např. DORA) na jejichž místě stojí podniky, domy, parky a jiné nemovitosti. V těchto táborech byly také hrůzné podmínky.

Tak buď postavte pomníky na každém místě, nebo se nehádejte kvůli vepřínu. Mimochodem, kde asi tak naše vláda vezme peníze na jeho vykoupení? Přece z našich daní. Už jste viděli našeho uplkaného ministra pro to co se tady nazývá lidskými právy, aby zaplatil něco ze svého?

29 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS