Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

...má-li to být anketa...pak můj hlas patří panu Drotárovi....

1 0
možnosti
JH

To snad není možní, Boehemová porušila kodex blogera např.tím, že publikuje cizí fotky a idnes jí tu ještě vyhlašuje duelyRvRvRv

0 0
možnosti
JR

J24a92r12a 36R19a20n42k

2. 10. 2014 0:47

Dnes se opakuji, ale blogu na stejne tema je zde nekolik. Znam dve osoby, ktere prezili Auschwitz a urcite bych si nedovolila jim ani rici o techto druzich "cerneho humoru", presto jsou vtipy, ktere se daji unest. Muj cerny kamarad sam obcas pouzije tento:

"One day, I was walking down the road and I saw a black guy holding a T.V, and I was like "Damn! That looks like mine!", so I ran back all the way home and nope, lo and behold, it was still there, shining my shoes."

0 0
možnosti
JK

Největší kameňáky o Židech znám od ortodoxního Žida. :-)

0 0
možnosti
KD

K93a65r76e48l 42D29r82d80a

1. 10. 2014 21:57

Jak zařídit duel s Terezou Boehmovou když diskusi ignoruje? K tomu má navíc vstoupit do hry policie... Podle mě, maličkost. Poučme se u Terezy a posílejme přesně formulované stížnosti na porušování etického kodexu novináře či neetického jednání na iDNES přímo novinářskému svazu. Jsem zvědav, jak její mamka, garant novinářské etiky v Česku, přestupky své Terezy okomentuje. Počítám, že u Boehmů doma by pak mohl proběhnout skutečný názorový duel, třeba pomocí rákosky.

  A jaké zásady a povinnosti mohly být porušeny?

  "Novinář je povinen dbát na rozlišování faktů od osobních názorů, hájit svobodu tisku i svobodu jiných medií, neodchylovat se věcně od pravdy ani v komentáři z důvodu zaujatosti, nepřipustit, aby domněnka byla vydávána za ověřený fakt a zprávy byly deformovány zamlčením důležitých dat..."

  "Novinář je povinen nezneužívat povolání novináře k činnosti reklamního pracovníka a nepřijímat žádnou odměnu přímou nebo nepřímou od zájemců o reklamu, odmítnout podílet se na publikování skryté reklamy, nepřijímat peníze ve veřejné službě nebo v soukromém podniku tam, kde jeho postavení novináře a jeho vliv by mohly být zneužity, nezneužívat výsad, plynoucích z povolání novináře, k prezentování svých osobních postojů..."

  "Novinář je povinen respektovat požadavky: jestliže si zdroj informací přeje zůstat utajen, novinář je povinen zachovávat profesionální tajemství, i kdyby mu z toho měly vzniknout potíže, respektovat soukromí osob..., považovat pomluvu, neprokázané obvinění, překroucení dokumentů, faktů a lži za nejzávažnější profesionální chyby, kromě nesporných důvodů veřejného zájmu nesmí novinář svou činností dostat dotčené osoby do nesnází nebo osobní tísně, nesmí vytvářet ani ztvárňovat námět, který by podněcoval k diskriminaci..."

  Osobně bych uvítal, kdyby "samolibost" iDNES dostala už konečně řádnou ťafku za uši. Což ve státě "kamarádíčků" očividně opět nehrozí. Hlavní hlídač české novinářské etiky by se ale z nadělení zde mohl alespoň pěkně orosit.

4 0
možnosti

Se ani nedivim, ze v dobe kdy se graffiti nastrikanem na kostele rika umeni nekdo tvrdi, ze pripominani genocidy a jeji zesmesnovani je vtipne .... hloupa doba.

0 0
možnosti
EN

E21m58i25l 81N72o28v54á51k

1. 10. 2014 14:37

Černý humor má jakousi eleganci enbo etickou hodnotu. To co je stránkách typu STAY a řezník, jsou už asociální polovtipy za hranicí dobrého vkusu pro smích. Nebo vy se smějete, když vidíte někoho umírat na ulici?

0 0
možnosti
PV

novák, a ty být indián od kud ?

1 2
možnosti
PV

Duel by měl být souboj dvou vyrovnaných osobností.

sluníčkářka Boehmová je podle článku normální fašistka, jen ten její názor je ten správný a ostatní je třeba trestat.

NECHCI FAŠISMUS, PROTO NECHCI BOEHMOVOU.

7 4
možnosti
VR

za interpretaci psaneho textu mate za 5. znovu a lepe!

2 4
možnosti
Foto

Ve své podstatě jde o dvě roviny, obecnou a konkrétní. Paní Boehmová se zabývá konkrétním případem, který je podle ní špatný, zatímco pan Drotár se zabývá obecnou definicí a samotný případ vlastně přímo nerozebírá.

2 0
možnosti
VR

presne tak. ale nebrani mu to na zaklade obecnych uvah odsoudit konkretni clanek pani Boehmove. Je zjevne, ze ta pani lezi autorovi v zaludku uz delsi cas, tohle jen uchopil jako prilezitost k ventilovani se.

0 2
možnosti
TF

DUEL je o konfrontaci dvou soupeřů. P. Drotár vyzval p. Boehmovou k jakémusi dialogu a ten se bohužel nekoná. Pokud tedy p. Boehmová nezvedla hozenou rukavici a nepustila se do konstruktivní diskuze ve které by dokázala své názory obhájit , ztrácí podle mého názoru její článek jakýkoliv smysl a považuji ho jen jako samoúčelné plácnutí do vody, ve kterém ani tak nejde o obsah jako spíš o formu.

5 1
možnosti
KD

K45a67r64e77l 64D16r12d61a

1. 10. 2014 13:13

Ten duel se koná tak, jak to vidíme. Tento blog je patrně hračkou adminů iDNES, tedy i Terezy Boehmové. Nejspíš bude i autorkou zavádějícího průvodního textu.

  V jejím textu ale nejde o humor. Jde o udávání a cenzuru. Jde o urážky a vulgarismy. Jde o subjektivní pohled Terezy Boehmové a její moc kázat druhým pravidla hry bez ohledu na veřejný zájem a faktické důsledky jejího jednání. Jde o pokleslost jejího uvažování a jednání.

5 2
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7140x
Speciál blog, ring volný pro názorové duely blogerů iDNES.cz. Není klasickým duelem tváří v tvář, spíše na jednom místě prezentuje dva odlišné názory na stejné téma.

Seznam rubrik