Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KJ

po čtyříctce ? co to je za slovo ?

1 0
možnosti

on celkově je ten název divný. Já přeci nepíšu o miminkách, ale o dítěti a to je rozdíl...

0 0
možnosti
KN

Tak každopádně se v pozdějším věku zvyšují rizika. Zvlášť, pokud jde o první dítě. Tělo ženy už není v ideální kondici pro těhotenství a porod. Zvyšují se rizika komplikací u porodu. Zvyšuje se riziko různých postižení dítěte (např. Downův syndrom). Takže je to sázka do loterie. Jistě, že to může vyjít a narodí se zdravé dítě. Na druhou stranu je mnohem vyšší pravděpodobnost, že zdravé nebude. Moc nerozumím lidem, kteří jsou ochotní toto riziko podstupovat...

0 5
možnosti
JT

Me zase prijdou divni lidi, co nechteji deti

1 0
možnosti
VV

Většina dětí žen v mém okolí, které se "probudili" po 40, není normální (buď zdravotně nebo mentálně), občas měli zdravotní potíže i ty ženy. Ale vzhledem k rostoucím problémům s početím, již po 30, tak tento problém se sám odstraní:-)V

2 5
možnosti
AV

Zvláštní - v mém okolí jsou všechny tyto děti normální. Zdravotně i mentálně... (A v sousední vesnici je ústav pro postižené s kombinovanými vadami. Většina z nich jsou děti mladých rodičů.)

4 0
možnosti
KD

Neutrální dotaz - proč dívky v našich končinách začínají menstruovat v 12 - 13 letech a přechod nastupuje ve 45 - 50 letech. Co tím příroda chtěla říci ? 

A když chtějí ženy mít děti i ve 40 letech, tak zdravější by snad bylo v 15 letech, ne ? A na to by se měly zaměřit ženské organizace!!;-)

3 2
možnosti
MB

Tak určitě, mohly by dosáhnout posunutí menopauzy aspoň o 10 let. Vždyť to je diskriminace nééé tak úplně mladých žen, matko přírodo, styď se !

0 1
možnosti
MB

Genetika. To rozhoduje. A není žádný, ale žádný dostatečný důvod posuvat mateřství přes 30 let.

4 3
možnosti
TH

Vy toho teda vite....;-D

0 0
možnosti
VK

Tvrzení, že ve čtyřiceti je pozdě je asi tak stejně pravdivé, jako že ve dvaceti je to brzo :)

Může být, ale nemusí.

10 2
možnosti

Z hlediska dítěte je to sakra velký rozdíl.

5 0
možnosti
AV

Diskutovala jsem už pod prvním blogem, ale má-li tady být něco jako shrnutí...

Podle mě je tato otázka prostě nesmyslná. Ano, řešila bych, jestli jsou dobré takové "vymyšlenosti", jako zmrazení vajíček v mladém věku s tím, že na dítě je po čtyřicítce čas či šířeji pojato, zda vůbec v tomto věku jít třeba do umělého oplodnění.

Pokud bychom ale věci nechali (či spíše nechaly) na přírodě, tj. nejen tu "výrobu" dětí, ale i opačný směr, tedy antikoncepci, měli bychom čtyřicetiletých matek spousty.

Takže jaká otázka, jestli to je či není dobré? Je to prostě normální a přirozené.

8 1
možnosti
Foto

R^ Přesně!

Je to naprosto normální a přirozené.

P.S.: Kde se vůbec vzaly ty kecy, že to není vhodné? Dříve ženy po čtyřicítce rodily naprosto normálně.

4 2
možnosti
Foto

A proč by to nemělo být dobré?

3 0
možnosti

..nepíšu doslova, že raději ne, to jsem napsala sama za sebe. Že já určitě ne..Obecně jsem vznesla otázku s očekávanou diskusí. Kdo měl potřebu, napsal příspěvek.

1 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7140x
Speciál blog, ring volný pro názorové duely blogerů iDNES.cz. Není klasickým duelem tváří v tvář, spíše na jednom místě prezentuje dva odlišné názory na stejné téma.

Seznam rubrik